joi, 13 noiembrie 2014

Din activitatea deputatului UUR – Ioan Marocico

Парламент Румунії

Палата Депутатів


Парламентська група національних меншин


Бухарест, 11 листопада 2014 р.

Панові Генеральному консулові Василеві Боєчко 

Генеральне консульство України в Сучаві

           
Вельмишановний пане Генеральний консул,

Як відомо, через кілька днів, вступить в силу рішення Міністерства Закордонних справ України закрити, через брак коштів, необхідних для діяльності, кілька консульських представництв, серед яких і Генеральне Консульство України в Сучаві. З цього приводу хочу висловити свою тривогу, насамперед, тому що, протягом тривалого часу, українська громада в повітах Сучава, Марамуреш та Ботошани, яка числить більше 40.000 осіб, знаходила тут реальну допомогу у вирішенні своїх конкретних проблем.
У зв'язку з цим, я хотів би підкреслити, зокрема, заангажованість та готовність, яку доказали Ви та Ваші співробітники протягом усієї діяльності представництва України в Румунії, і передати Вам найщирішу повагу Вашим зусиллям для зміцнення міжкультурного діалогу та просування іміджу української громади в регіональному плані.
Вважаю, що ці 13 років діяльності консульського представництва в Сучаві позитивно відзначились на житті нашої громади і дали нову перспективу двостороннім відносинам між Румунією та Україною, зміцнюючи міжособистнісні стосунки, які стоять в основі для розвитку зв'язків між цими двома країнами і реалізації проектів, що представляють спільний інтерес та взаємні вигоди.
            Від імені української громади в Румунії та від мого власного, хочу побажати Вам успіхів у Вашій подальшій дипломатичній діяльності і висловити надію на знайдення оптимального рішення для якнайскоршого повторного відкриття Генерального Консульства України в Сучаві. 
Прошу Вас, пане Генеральний консул, прийняти запевнення у моїй вельми високій до Вас повазі.
             


                                                                        Депутат Іван Марочко

                                                                Союз Українців Румунії

Niciun comentariu: