miercuri, 5 noiembrie 2014

Лист П. Павлові Клімкіну, Міністру закордонних справ України

Парламент Румунії

Палата Депутатів


Парламентська група національних меншин


Бухарест, 5 листопада 2014 р.


Панові Павлові Клімкіну
Міністру закордонних справ України


            Вельмишановний пане Міністре,

Ми дізналися про рішення Міністерства закордонних справ України закрити, через відсутність коштів, необхідних для діяльності, кілька консульських представництв, серед яких і Генеральне Консульство України в Сучаві, починаючи з 15 листопада 2014 року.
Не дивлячись на фінансові обмеження, які зрозумілі в сьогоднішньому складному контексті, ми вважаємо, однак, що наслідки такого рішення негативно вплинуть на українців, які проживають в цьому районі і які, протягом 13-и років, отримували консульські послуги від консульського представництва в Сучаві. Ми підкреслюємо це, тому що, як Ви знаєте, в повітах Румунії Ботошани, Марамуреш та Сучава українська громада числить більше 40 000 осіб, які, через свою громадську діяльнісь, збільшили не тільки свою згуртованість, але заохочували і тісні зв'язки з Україною.
Від імені української громади Румунії, а також і від мого власного, прошу Вас переглянути рішення про припинення діяльності Генерального Консульства України в Сучаві, враховуючи в тому числі можливість подальшої діяльності з меншим числом персоналу.   
Якнайскорше повторне відкриття консульського представництва в Сучаві передало б чіткий сигнал підтримки українців Буковини з боку Києва та допомогло б у розв’язанні їхніх проблем, через використання всіх дипломатичних джерел.
З надією знайти вигідне рішення для розв'язання вище представленого, прошу Вас, вельмишановний пане Міністре, прийняти запевнення у моїй вельми високій до Вас повазі.
             


                                                                                   Депутат Іван Марочко

                                                            Союз Українців Румунії

Niciun comentariu: