miercuri, 14 ianuarie 2015

Atac asupra unui autobuz cu civili, soldat cu 12 morţi şi 16 răniţi

Parlamentul României

Camera Deputaţilor


Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale
Deputat Ion Marocico (Uniunea Ucrainenilor din România)


Comunicat de presă
privind atacul asupra unui autobuz cu civili,
soldat cu 12 morţi şi 16 răniţi
                                                                                     
Am aflat cu tristeţe şi profundă indignare despre tirul de artilerie executat de rebelii pro-ruşi asupra unui autobuz ce transporta persoane civile, produs în ziua de 13 ianuarie a.c., la un punct de control din apropierea localităţii Buhas, din sud-vestul regiunii Donetsk, soldat cu nu mai puţin de 12 morţi şi 16 răniţi, printre care şi copii.
In numele comunităţii de ucraineni din România, cât şi al meu personal, condamn astfel de acţiuni şi doresc să transmit întreaga noastră compasiune familiilor îndurerate, precum şi regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti,  care au căzut, fără a avea vreo vină, victime ale acestui atac. Consider că, de la începutul conflictului, numărul victimelor este deja mult prea mare, iar astfel de tragedii nu vor duce în niciun caz la o detensionare a situaţiei, ci dimpotrivă, vor accentua şi mai mult starea de insecuritate.  
Totodată, îmi exprim solidaritatea cu poporul ucrainean, precum şi totala susţinere pentru găsirea unor soluţii paşnice, care să readucă pacea în regiunea estică şi să asigure unitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.
 
14 ianuarie 2015                                                      Deputat UUR

                                                                                      Ivan MAROCICO

Niciun comentariu: