luni, 8 decembrie 2014

MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS OF UKRAINE



MINISTRY
OF FOREIGN AFFAIRS
OF UKRAINE

1 Mykhailivska Square
Kyiv, 01018, Ukraine

MINISTERUL
AFACERILR EXTERNE
AL UCRAINEI

p-ța Mehailivska, 1
Kiev, 01018, Ucraina

Teл.: (044) 238 17 48; факс: (044) 238 18 88
Web: http://www.mfa.gov.ua
Код ЄДРПОУ 00026620
 


28.11.2014   71/ВАП/61311-513-1670








Deputatului Grupului parlamentar al minorităților naționale
Camera Deputaților
Parlamentul României
I. Marocico
Referitor la lichidarea
Consulatului General al Ucrainei la Suceava


Stimate domnule Marocico,

  UCRAINENII DIN ROMANIAAvând în vedere cererea dumneavoastră, în contextul lichidării Consulatului General al Ucrainei la Suceava, Vă anunțăm că a proteja drepturile și interesele legitime ale cetățenilor din Ucraina, inclusiv a migranților în scop de muncă, este o prioritate a oficiilor consulare ale Ucrainei în străinătate. Rețeaua lor este acum optimizată, în funcție de coeficientul de activitate curent și planificat în acest domeniu de instituțiile existente sau propuse pentru înființare.
Suntem convinși că acest pas nu va reduce eficacitatea asistenței consulare pentru cetățenii Ucrainei de pe teritoriul României, pentru că circumscripția consulară a Consulatului General al Ucrainei la Suceava devine responsabilitatea Ambasadei Ucrainei în România, care dispune de toate competențele și posibilitățile pentru îndeplinirea corespunzătoare a funcțiilor conferite de Convenția de la Viena privind relațiile consulare din 1963.
Ambasada va continua să facă tot ceea ce este necesar pentru a sprijini minoritatea ucraineană din România, în special în acele județe care au apartinuț de circumscripția consulară a Consulatului General de la Suceava.
Considerăm, de asemenea, că o asistență eficientă separată pentru cetățenii  Ucrainei în România, inclusiv la intrarea lor în situații de urgență, poate fi oferită de colegiul consulilor onorifici ai Ucrainei, având în vedere performanțele lor în alte țări, în special în țările vecine.
Suntem convinși că, odată cu optimizarea actuală a prezenței consulare, va fi asigurată nu numai protecția corespunzătoare a drepturilor și intereselor cetățenilor noștri (până la o mie cinci sute, în funcție de informația primită de la Ambasada Ucrainei), dar și păstrarea potențialului de cooperare ucraineano-română, în toate componentele sale benefice, inclusiv asistența numeroșilor imigranți din Ucraina, despre care indicați în scrisoarea dumneavoastră.

Cu respect,


Prim-vice-ministru            (semnătura)             N.M.Halibarenko

Niciun comentariu: