joi, 20 februarie 2014

ПРАВО НА ДУМКУ - ПРО ГРОШОВІ СПРАВИ СУР

 ВАСИЛЬ АРДЕЛЯН



     Редактори в газетах не пишуть про грошові справи СУР, члени Ради не мають право говорити людям про грошові справи СУР, так що ми подумали повідомити наших українців про ці справи, які доходять до нас не так легко. Може вони пробудяться,та будуть просити від керівників відповіді,що до грошової справи СУР. Наш депутат Марочко І. спочатку казав, що скаже про кожний лейчик людям де він дівається, але до тепер поки що не сталося і не знати чому.
Пишу для тих людей, котрі хочуть дізнатися, як нас грабують наші керівники, вони може розкажуть другим, що би не забулося, може колись продрухаємося, пробудимося, обчухаємося, опомятаємося і виберемо до керівництва союзу таких людей, які будуть держати хоч мало до нашої нації.
     На 2013 рік союз дістав від держави поверх 62 міліярди леїв, а це не мала сума, а грудня дістав від держави ще 2,46 міліярдів євро.
   Правда,що купилися приміщення, друкуються газети, книжки, платять людей, які працюють для союзу ,але на мою думку можна було зробити більше, як були ми мали розумних керівників,а не дурних та обмежених.
     До тепер ніхто не казав нам ніколи, кілько грошей заплатилося хоч за одну культурну подію ,яку організував, один чи другий з керівників повітових. Я дізнався,що за ці події витрачаються сотки тисяч леїв, а з цих грошей велика частина зістається повітовим керівникам, з цього дається частину вище.
     З цих грошей далося премії для тих, що є в Раді, окрім місячної зарплати, в останній час почали давати премії місячно, давно давалося премії лише на прикінці року. Я би запитався,чому одні з членів Ради ні до тепер не научилися писати і читати по українськи, могли були прочитати хоч одну книжку на українській мові,а говорять,що розповсуджують нашу культуру,як видно для цих людей мають інтерес лише гроші, які дістають від голови союзу,та їх витрачають для себе,та для їх прихильників.
Пані Мігок дістала велику суму грошей,коли орнанізувала вибори в Сучавському повіті, пан Петрецький, пан Мачока дістали знову грошей для ремонту,та  їнших справ. Пан Бучута не дає грошей з своєї кишені, а з грошей всіх українців ,а може економічний радник порадив вас, нащо розтрачувати гроші.
Інтелектуальний рівень українців дуже низький,тому ними можна керувати, як хочеш,вони мовчать, та задоволені, коли дістають погарчик горівочки, та кавалок ковбаси.
Але люди можуть казати,що їм любиться ,пан Бучута робить все, як йому би було добре по перше, а по друге Петрецькому, та Мачокові, бо всі з Ради їх підтримують, якщо хочуть дістати грошей. Рада маючи силу в своїх руках, значить, що вони можуть робити, що їм любиться, їх не інтересує звичайний українець ,а лише їхні пріорітети.Т а мені казав один українець, що РАДУ можна назвати ЗРАДОЮ.
Люди в Раді такі обмежені ,що не дають собі справи, що ті що нам забороняли існування українських шкіл, забороняли нам говорити своєю рідною мовою, тепер їх величають, дають їм премії, як ніби нам зробили великого добра.О такі ми, нехай нам простить Всевишний гріхи.
     В нас не має толерантності, якщо ми не признаємо тих українців, що називають себе русинами, рутенцями. Пані Горват вже другий раз просить допомоги для сімей многодітних і старожилих, але не каже нічого чим допоміг союз людям, а головно про премії, які дістають від союзу.
Бучута лишив Петрецького-батька, Петрецькаго-сина, разом з Мачоком, Горват і ще кілька, щоб боролися проти Марочка. Ці люди дійшли до того, що дали санкцію Марочкові, за те, що цей просив Раду щоб взяли міри проти Пеирецького, який почав викидати українців з союзу.
Нагадую що кожний член Ради дістав від союзу модерний апарат фото, мобільний телефон.
Чому Марочко мовчить, та не бере ніяких мір ,може боїться, що не має підтримки, чи хоче аби продовжувалося це зло дальше.

Niciun comentariu: