miercuri, 29 aprilie 2015

Zece militari ucraineni răniţi spitalizaţi în România

Parlamentul României

Camera Deputaţilor


Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale
Deputat Ion Marocico (Uniunea Ucrainenilor din România)


Comunicat de presă
privind acordarea de asistenţă medicală în România, unor militari ucraineni
                                                                       
           
În perioada următoare, un număr de 10 militari ucraineni, răniţi în timpul confruntărilor cu separatiştii pro-ruşi din zona de est a Ucrainei, vor beneficia de tratament medical şi de recuperare în unităţile de specialitate din România.     
Aceştia au sosit la Bucureşti la bordul unei aeronave militare, în după-amiaza zilei de 29 aprilie 2015, fiind întâmpinaţi de domnul deputat Ion Marocico, reprezentantul Uniunii Ucrainenilor din România în Parlamentul României şi de domnul Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti.
Acţiunea se înscrie în logica celor convenite de către domnul Klaus  Iohannis, preşedintele României, cu omologul ucrainean, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Kiev, în luna martie a.c., şi reconfirmă susţinerea constantă acordată Ucrainei, pe parcursul conflictului din partea estică a ţării. Această misiune umanitară reprezintă încă o dovadă a voinţei de colaborare româno-ucrainene pe chestiuni punctuale, dar şi de aprofundare a ansamblului relaţiilor dintre cele două ţări.
Şi pe această cale, domnul deputat Ion Marocico mulţumeşte autorităţilor române care s-au implicat în această acţiune şi au făcut posibilă acordarea de asistenţă medicală militarilor ucraineni răniţi, precum şi membrilor comunităţii de ucraineni din România care vor fi alături de aceste cadre militare, pe perioada spitalizării, asigurând translaţia.


29 aprilie 2015                                                         


Niciun comentariu: